skip to Main Content
Volg ons op Facebook en doe mee met leuke winacties.

Achtergronden- Werking

Van chemie naar vezels. Hoe het vroeger was.

Eeuwenlang is schoonmaken een combinatie van:

  • chemische middelen,
  • temperatuur van het water en
  • de druk die werd uitgeoefend op de doek geweest.

Het idee was: pak een emmer water; hoe meer chemische producten als Andy of Bleekmiddel hoe sneller en beter het schoon werd, hoe heter het water hoe sneller het ging en hoe meer druk er uit werd geoefend op de doek hoe beter.
Door de vele resten die achter bleven op de deuren en oppervlakken werd het bijna nooit streeploos schoon.
Om dezelfde reden ook moesten deuren en oppervlakten dus altijd in zijn geheel worden afgenomen.
vezels – hitte,  chemie, druk, – wonderdoekje – garantie 10-13 jaar

Sinds het einde van de 20ste eeuw wordt schoongemaakt met een – zich regelmatig verbeterende-  unieke multi-functionele microvezel die  alle oppervlakken zonder milieu belastende schoonmaakmiddelen reinigt.
De micro vezel verwijdert niet alleen het aanwezige vuil, maar remt doordat het geen vochtige ondergrond achterlaat ook de bacteriëngroei.
Water is nu bijna niet meer nodig, schoonmaken kan alleen met water (soms een lichte nevel voor hardnekkig vuil) en zware  druk uitoefenen is zelf niet eens meer goed (dan kan de vezel n.l. minder goed zijn werk doen).
Niet voor niets won deze vezel op de internationale Intercleanbeurs de  vernieuwingsprijs van de experts en werd de naam in de volksmond van de doek al snel: wonderdoekje.
Alhoewel er inmiddels wel zeer grote verschillen in kwaliteit zijn (wanneer een vezel enigszins gesplit is mag men deze in de winkel namelijk onder de naam microdoek verkopen ook al is de werking minimaal en van kortstondige duur), zijn de – op de originele  Groene Beer vezel gelijkende – doeken inmiddels ook bij een Blokker te koop.
U zult begrijpen dat een bodemdoek  van een dergelijke kwaliteit in een gemiddeld gezin echter niet gemiddeld 10 jaar mee gaat.

Samenstelling – eigenschap

De microdoeken zijn gemaakt van polyester (70%) en polyamide (30%) vezels.
Het bijzondere van deze  Groene Beer microvezels  is dat het een extra behandeling heeft ondergaan (1000 x gesplit). Door deze speciale splitting ontstaat er een veelvuldige vertakking, die het best voorgesteld kan worden door allerlei buisjes met een enorme capillaire (zuigende) werking.
Door deze behandeling krijgen de vezels bovendien meer volume en een hoge positieve lading.
Het trekt dus met zijn hoge positieve statische (droog)  en capillaire (klam vochtige) werking het van nature negatieve vuil aan.

De werking:

Het  unieke van de doek is dat hij (in klamvochtige toestand) vuil en vet opneemt en in één handeling de oppervlakte droog (indien de doek slechts nevelvochtig is) streeploos achter laat.
Het mag in dit kader duidelijk zijn dat hoogglans, chroom, spiegels, eductie kookplaten, gelakte tafels en staal de best zichtbare resultaten geven.
Het grote voordeel van deze zeer bijzondere vezels die – van deze kwaliteit niet in de gewone winkels te koop zijn, is dat er lokaal mee gereinigd en afgenomen kan worden.
Slechts de plek waar de vette handen zichtbaar zijn behoeven met een enkele draaiende beweging verwijderd te worden. Het schoonmaken van de hele deur of spiegel is (zoals vroeger) niet langer nodig.
Doordat de oppervlakte droog wordt achtergelaten heeft de doek ook een sterk bacterieremmende werking en is dus daardoor uitermate geschikt voor de voedingssector (keukens) en de gezondheidszorg.
De doek is reeds in ziekenhuizen uitvoerig getest en algemeen geaccepteerd als de unieke, tijdsbesparende en effectieve duizend dingen doek. Nieuwste ontwikkeling in deze is bamboe microdoeken en vezels met zilver, of houtskool.

Vooral onze  Groene Beer VIP doeken maken gebruik van deze antibacteriele werking die vooral op HCCP noodzakelijke plekken enorme aftrek vinden.

Gebruiksaanwijzing:

Wanneer u de doek door hem drie keer te vouwen in de lengte en één of twee keer in de breedte 16 vlakken geeft, dan is hij (afhankelijk van de bevuilingsgraad natuurlijk) goed voor het schoonmaken van ± 100-150 meter oppervlak. Bevochtigen bij voorkeur met een nevelflacon met gewoon schoon water  (alleen bij zeer vette oppervlakte eventueel met maximaal 2 druppels ontvetter) en enkele malen een stevige draaiende beweging maken.
In de consumentenmarkt is de economische levensduur van de microdoek ongeveer 3 jaar (700 wasbeurten).
De doek wordt hierdoor relatief  goedkoop in gebruik.

Back To Top